Fontti:

Historiaa

Yhdistys perustettiin vuonna 1999, Tornion Omaishoitajat ja Läheiset ry.

Toiminta -alueena Tornion kaupunki, perustajajäseniä 8.

Yhdistyksen toiminta- alue laajentui 2002 jolloin yhdistyksen uudeksi nimeksi tuli Länsi- Pohjan Omaishoitajat ja Läheiset ry ja alueella on Kemi- Tornio kapungit ja Simon, Keminmaan, Tervolan, Ylitornion, Pellon, Kolarin, Muonion, Kittilän ja Enontekiön kunnat. Yhdistys toimii pinta-alaltaan laajalla ja harvaan asutulla alueella läntisessä Lapissa (n. 31 000 km²). Jäsenmäärä yhdistyksessä on noin 300, joka vastaa arviolta 30-40% alueella olevista omaishoitajista.

Yhdistyksen toiminta on tarkoitettu kaikille omaishoitajille, ei tarvitse olla kunnallisen omaishoidontuen saaja.

Yhdistykseen voi liittyä kaikki, jotka kokevat omaishoitotyön läheiseksi, tule varsinaiseksi jäseneksi  tai kannatusjäseneksi!

Pohjoisen kuntien ja harvaan asuttujen alueiden omaishoitajat asuvat erillään toisistaan. Omaishoitajan työ on raskasta, sitovaa ja yksinäistä työskentelyä. Useat omaishoitajat saavat tukea läheisiltä, mutta omaishoidon työn merkitystä ei vielä oikein ymmärretä. Omaishoitajat eivät ole osanneet hakea tai eivät tiedä eduistaan tai oikeuksistaan. Tukipalvelut ja niiden saatavuus on määräraha sidonnainen, joten useat omaishoitajat jäävät edelleen ilman kunnallista tukea.

Vuonna 2017 yhdistyksen nimi lyhennettiin Länsi-Pohjan Omaishoitajat ja Läheiset ry:stä, uusi nimi on

Länsi-Pohjan Omaishoitajat ry

Omaishoitajan tukemista vuodesta 1999 lähtien ja toiminta jatkuu edelleen!